Επισκεφθείτε το Ελληνικό Περίπτερο
01/05/2015 -
31/10/2015

Expo Milano 2015

Milan, Italy

Θέμα

Greek Food: Sharing the Flavors of Health

Το θέμα της Ελληνικής Συμμετοχής με τίτλο “Greek Food: Sharing the Flavors of Health” βασίζεται στην επικρατούσα άποψη ότι  η ελληνική διατροφή αποτελεί  παγκόσμιο πρότυπο ως  προς την παραγωγή και την κατανάλωση γευστικών και οικονομικά προσιτών προϊόντων, που έχουν αντέξει στο χρόνο, και πάνω από όλα, προάγουν τον υγιεινό τρόπο ζωής.

Τα βασικά χαρακτηριστικά  της ελληνικής κουζίνας σχετίζονται άμεσα με το θέμα της φετινής Παγκόσμιας Έκθεσης Expo Milano 2015 “Feeding the Planet, Energy for Life”, με την ελληνική διατροφή να είναι γνωστή για την ανεξάντλητη ποικιλία εδεσμάτων βασισμένων σε χόρτα και λαχανικά και για το πλήθος συνταγών που ποικίλλουν ανάλογα με την εποχή και τη γεωγραφική περιοχή.

Η ελληνική διατροφή συνδυάζει δύο φαινομενικά αντιφατικά στοιχεία: την απόλαυση και την υγεία. Αποτελεί όμως, μία διατροφή που βασίζεται στη συνετή κατανάλωση και όχι στην αποχή. Πρόκειται για μία διατροφή που δίνει χαρά στη ζωή.

Καθώς η ανταλλαγή απόψεων και ιδεών αποτελεί το βασικό στοιχείο της κοινωνικής αλληλεπίδρασης σε ολόκληρο τον κόσμο, με το θέμα μας στην Expo Milano 2015 «Greek Food: Sharing the Flavors of Health», σας καλωσορίζουμε για να μοιραστούμε μαζί σας την ιστορία της ελληνικής κουζίνας, μία από τις πιο αγαπητές σε ολόκληρο τον κόσμο. Με την υιοθέτηση της ελληνικής διατροφής είναι δυνατό να ξεπεραστούν διατροφικά θέματα που απαντώνται κυρίως στη δυτική κοινωνία, όπως η παχυσαρκία, οι αλλεργίες και η δυσανεξία στη γλυκόζη, κ.α.

Παράλληλα, η ορθή διαχείριση και συνετή εκμετάλλευση των φυσικών πόρων του πλανήτη διασφαλίζει τη σίτιση του πληθυσμού παγκοσμίως. Μέσω της  εφαρμογής μιας αειφόρου αγροτικής πολιτικής, επιτυγχάνεται η διαχρονική διατήρηση των γεύσεων και διασφαλίζεται η υιοθέτηση μιας θρεπτικής και ολοκληρωμένης διατροφής.

Η πρόοδος της τεχνολογίας επίσης, επέφερε καινοτόμα ολοκληρωμένα συστήματα διαχείρισης που ενισχύουν την απόδοση των καλλιεργειών, βελτιώνουν τους χρόνους διανομής και μεταφοράς, και υποστηρίζουν το σύνολο των υποδομών της εφοδιαστικής αλυσίδας.