Επισκεφθείτε το Ελληνικό Περίπτερο
01/05/2015 -
31/10/2015

Expo Milano 2015

Milan, Italy

Το Ελληνικό Περίπτερο

Το Ελληνικό Τραπέζι

Το Ελληνικό Περίπτερο στην EXPO MILANO 2015 είναι σχεδιασμένο για να σας καλωσορίσει στη χώρα που αναπτύχθηκε η μεσογειακή διατροφή από γενιά σε γενιά, χρησιμοποιώντας κατά κύριο λόγο τα βασικά στοιχεία της φύσης: γη, νερό και αέρα. Σήμερα, αυτά τα στοιχεία παραμένουν η βάση της διατροφής μας, και με αυτό τον τρόπο διατηρούμε και την ποιότητα των προϊόντων που παράγουμε και απολαμβάνει όλος ο κόσμος.

Επισκεπτόμενοι το ελληνικό περίπτερο, έχετε την ευκαιρία να μάθετε γιατί η ελληνική διατροφή ξεχωρίζει: η ελληνική κουζίνα παραμένει γνήσια και μη επεξεργασμένη, όταν το μεγαλύτερο μέρος της παγκόσμιας διατροφικής παραγωγής βασίζεται σε βιομηχανοποιημένες διαδικασίες.

Το Ελληνικό Τραπέζι – Μάθηση, Δημιουργία, Αλληλεπίδραση

Το ελληνικό Περίπτερο αποτελεί ένα σημείο επαφής και γνωριμίας των επισκεπτών με τα ήθη και έθιμα της ελληνικής Περιφέρειας, την αγορά ελληνικών προϊόντων, αλλά και τη συνδιαλλαγή με επιχειρηματικούς εταίρους. Μέσα από τη βιντεο-προβολή παραδοσιακών και μοντέρνων ελληνικών συνταγών, οι επισκέπτες έχουν τη δυνατότητα να γνωρίσουν τη μεγάλη ποικιλία και τους τρόπους χρήσης των βοτάνων και μπαχαρικών της ελληνικής υπαίθρου.

Για το σκοπό αυτό, έχουν εγκατασταθεί στο κέντρο του Περιπτέρου, επίπεδες οθόνες, οι οποίες εκλεπτυσμένα ενσωματώθηκαν σε ειδικά τραπέζια-στηλοθέτες με διαδραστική δυνατότητα.

Παράλληλα, σε κατακόρυφες βιντεο-προβολές παρουσιάζονται ελληνικά τοπία, παραδοσιακές τεχνικές, καθώς και περιοχές της Ελλάδας, στις οποίες παράγονται κάποια από τα πιο νόστιμα προϊόντα στον κόσμο.

Με την προσεγμένη και λιτή κατασκευή του Περιπτέρου, η ελληνική συμμετοχή φιλοδοξεί να δημιουργήσει μια καλαίσθητη και φιλόξενη αίσθηση στους επισκέπτες του και να τους προσφέρει τη δυνατότητα να εξοικειωθούν με τη δημιουργία παραδοσιακών και μοντέρνων συνταγών και εδεσμάτων, που έχουν προτιμηθεί από λάτρεις του φαγητού και έχουν αναδειχθεί από διάσημους σεφ, συνοδευόμενων από αξιόλογα ελληνικά κρασιά.

Τουρισμός

Αφού γνωρίσετε την ελληνική κουζίνα, είναι αναμενόμενο να επιθυμήσετε να ταξιδέψετε στην Ελλάδα και να απολαύσετε από πρώτο χέρι τους υπέροχους μεζέδες, τις σαλάτες, τα θαλασσινά, τα ψητά σχάρας, τα επιδόρπια και φυσικά τα εκλεκτά κρασιά και οινοπνευματώδη ποτά. Όπως επίσης, να επισκεφτείτε την ελληνική επαρχία, να κολυμπήσετε και να μυρίσετε τα αρώματα που αναδύονται από τη ρίγανη, το θυμάρι και την άγρια μέντα. Ή να απολαύσετε ένα κρύο απεριτίφ σε ένα μπαλκόνι με θέα τη Μεσόγειο.

Για αυτό τον λόγο, στο Ελληνικό Περίπτερο έχουμε αφιερώσει έναν ειδικό χώρο για τον ΕΟΤ (Ελληνικός Οργανισμός Τουρισμού), έτσι ώστε να μπορέσετε να σχεδιάσετε το ταξίδι σας στην Ελλάδα και να μοιραστείτε τις δικές σας γαστρονομικές εμπειρίες με τους φίλους και την οικογένειά σας.

Αρχιτεκτονική

Το περίπτερό μας καλωσορίζει εσάς και τους επισκέπτες της Expo Milano 2015 από όλο τον κόσμο και σας καλεί να γνωρίσετε τον χώρο μας.

Ο χώρος του ελληνικού Περιπτέρου δίνει έμφαση στα παραδοσιακά στοιχεία της κοινωνικής αλληλεπίδρασης, του “μοιράζεσθαι” και των βιώσιμων αγροτικών πρακτικών. Επίσης, οι αποχρώσεις της γης, της θάλασσας και του ουρανού θα σας βοηθήσουν να αντιληφθείτε αμέσως τη μαγεία του ελληνικού τοπίου.

Το Περίπτερο διαθέτει οθόνες και ψηφιακά τραπέζια με σκοπό να βιώσετε την αίσθηση και την ομορφιά της Ελλάδας.

Το Περίπτερο έχει σχεδιαστεί με τέτοιο τρόπο, έτσι ώστε να αναδεικνύει τα βασικά στοιχεία της γης, τη σχέση των ανθρώπων με τη φύση και την ανάγκη για ένα βιώσιμο μέλλον και εκφράζει μία προσέγγιση που συνδυάζει τις βέλτιστες παραδοσιακές πρακτικές με τα επιτεύγματα της νέας τεχνολογίας.

Το διαδραστικό μας Περίπτερο δίνει την ευκαιρία στους επισκέπτες να μάθουν από κοντά για τα προϊόντα της ηπειρωτικής και της νησιωτικής Ελλάδας, που σήμερα αποτελούν τη βάση για μία από τις πιο ευεργετικές διατροφές στον κόσμο, μία διατροφή που συνδυάζει τόσο την απόλαυση όσο και την υγεία!