Επισκεφθείτε το Ελληνικό Περίπτερο
01/05/2015 -
31/10/2015

Expo Milano 2015

Milan, Italy

Expo Milano 2015

H Διεθνής Έκθεση Expo διοργανώνεται στο Μιλάνο της Ιταλίας από την 1η Μαΐου 2015 έως την 31η Οκτωβρίου 2015 με θέμα “Feeding the Planet, Energy for Life”. Κατά τη διάρκεια της Expo Milano 2015, η ανταλλαγή ιδεών και κοινών λύσεων στο θέμα της διατροφής αποσκοπεί στην ενεργοποίηση όλων των χωρών, έτσι ώστε να προωθηθούν καινοτόμες προσεγγίσεις προς ένα βιώσιμο μέλλον. Η έκθεση θα δώσει την ευκαιρία σε όλους τους επισκέπτες να γνωρίσουν και να γευτούν τα καλύτερα πιάτα του κόσμου, ανακαλύπτοντας τα αγροτικά είδη διατροφής και τις γαστρονομικές παραδόσεις κάθε συμμετέχουσας χώρας.

Η φετινή έκθεση πραγματοποιείτα με τη συμμετοχή 145 χωρών και ο αριθμός των επισκεπτών προβλέπεται να ξεπεράσει τα 25 εκατομμύρια κατά τη διάρκεια των 6 μηνών, από τους οποίους 15 εκατομμύρια αναμένεται να είναι Ιταλοί,  1 εκατομμύριο Γάλλοι και 5 εκατομμύρια επισκέπτες από ολόκληρο τον κόσμο. Δεδομένης της σπουδαιότητας του φετινού θέματος της έκθεσης, η ιταλική κυβέρνηση αποφάσισε το 2011 να προσκαλέσει επίσημα όλα τα κράτη μέλη των Ηνωμένων Εθνών καθώς και αρκετούς μη-κυβερνητικούς οργανισμούς (ΜΚΟ) και επιχειρήσεις να συμμετάσχουν ως βασικοί εταίροι στον παγκόσμιο διάλογο σχετικά με τις προκλήσεις που προκύπτουν σε θέματα διατροφής.

Σκοπός της Expo Milano 2015, δεν είναι μόνο η προβολή αρχιτεκτονικών επιτευγμάτων και δραστηριοτήτων, αλλά και η ενεργή συμβολή στο δημόσιο διάλογο για την εκπαίδευση σε θέματα τροφίμων και διατροφής.

Μάθετε περισσότερα για την ιστορία των Expo.

Σχετικά με τη συμμετοχή της Ελλάδας στην Expo Milano 2015 πατήστε εδώ.